+30 2310667636 +30 6948240869 Κ. Πιερίδη 5 Κ Σόλωνος, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη info@thesservice.gr
banner image
 
 
 
 
 
ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

 
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ  -  ΙΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Η συντήρηση του κλιματιστικού γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας μας, με κύριο σκοπό την ομαλή λειτουργία του κλιματιστικού, παρέχοντας την μέγιστη δυνατή απόδοσή του σε ψύξη και θέρμανση αλλά και την καθαρότητα και ποιότητα του αέρα.

Το χημικά υγρά με τα οποίο ψεκάζεται η εσωτερική μονάδα και όλες οι επιφάνειες, καθιστούν δύσκολη την συγκέντρωση βακτηριδίων, αλλεργιογόνων παραγόντων και μικροοργανισμών, τα οποία είναι βλαβερά για την υγεία μας. Έχει παρατηρηθεί ανάπτυξη μικροβίων όπως του σταφυλόκοκκου, της τυφοειδούς σαλμονέλας, της νόσου των Λεγεωνάριων, τον ιό της γρίπης Α2 και τον ιό του απλού έρπητα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδανικό και υγιείς περιβάλλον, απαλλαγμένο από δυσάρεστες μυρωδιές, επικίνδυνους ιούς, αλλά και εξοικονόμηση στην κατανάλωση ρεύματος και μείωση των πιθανοτήτων βλαβών του κλιματιστικού σας.
 
 
 
 
 
 
 
SERVICE ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

 
Πότε και γιατί πρέπει να κάνω συντήρηση στο κλιματιστικό μου;
Η συντήρηση είναι καλό να γίνεται πριν υπάρξει κάποια προειδοποίηση βλάβης του μηχανήματος αλλά και της υγείας μας. Είτε δουλεύει λίγο ή πολύ, δεν αποτελεί δικαιολογία για να αναβάλλουμε τη συντήρηση μια φορά το χρόνο. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως τα κλιματιστικά στα οποία δεν γίνεται τακτική συντήρηση, η κατανάλωση ρεύματος αυξήθηκε κατά 20% από το κανονικό. Ενδείξεις όπως, τσούξιμο στα ματιά, δυσάρεστη οσμή ή ακόμη και πτώση της απόδοσής του είναι σημάδια παραμέλησης και μη καλής συντήρησης. Κλείνετε το κλιματιστικό σας και καλείτε αμέσως την thesservice!!

ΨΕΚΑΣΜΟΣ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ;
Είναι πολλοί, που άθελά τους νομίζουν ότι η συντήρηση ενός κλιματιστικού από κάποιον δήθεν τεχνικό-ειδικό γίνεται με έναν απλό ψεκασμό (που συνήθως κοστίζει γύρω στα 15-20 ευρώ). Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε και μονοί σας. Δεν είναι συντήρηση ούτε απολύμανση, γιατί σαφώς και παραμένουν οι διάφορες μολυσματικές εστίες, οι δυσάρεστες οσμές, χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος στην λειτουργία της συσκευής, αλλά και στην ποσότητα του freon.

Χρησιμοποιούνται οικιακά μη χημικά προϊόντα για οικονομικούς λογούς, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην επιτυγχάνεται η συντήρηση του κλιματιστικού, αλλά να έχουν προκύψει και φαινόμενα αλλεργιών.
 
 
 
 
 
 
 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ THESSERVICE

 Χημικός καθαρισμός – Απολύμανση.
Η theservice χρησιμοποιεί πιστοποιημένα χημικά στην εσωτερική μονάδα, για την απομάκρυνση ιών και βακτηριδίων που προκαλούν οσμές, μύκητες, μούχλα κλπ, από την υγρασία που δημιουργείται στο εσωτερικό του κλιματιστικού, καθώς και από το αποχετευτικό του σύστημα.

Με τον χημικό καθαρισμό, εμποδίζουμε την ανάπτυξη μικροβίων που ευθύνονται για τον σταφυλόκοκκο, την νόσο των Λεγεωνάριων, την τυφοειδή σαλμονέλα, τον ιό της γρίπης Α2 καθώς και τον ιό του απλού έρπητα.

Καθαρισμός όλου του αποχετευτικού συστήματος με χημικά και πεπιεσμένο αέρα για την απόφραξη από τυχόν βούλωμα (που θα είχε ως συνέπεια να τρέχουν νερά μέσα στο χώρο).
Καθαρισμός ηλεκτρικού πανελ (πλακέτες).
Καθαρισμός της φτερωτής του ανεμιστήρα (αν αυτό κρίνεται απαραίτητο).
Καθαρισμός του πλαστικού καλύμματος της εσωτερικής μονάδας και των φίλτρων με ψεκασμό και πεπιεσμένο αέρα.
Έλεγχος θερμοκρασιών απόδοσης του κλιματιστικού.
Έλεγχος της ποσότητας του FREON.
Πλήρωση με FREON (αν αυτό κρίνεται απαραίτητο).
Αποκατάσταση τυχόν θορύβων που οφείλονται σε συντονισμό.
Ψεκασμός και καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας με νερό η αέρα.

*Οι εργασίες συντήρησης διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τύπο των μονάδων (οικιακού ή επαγγελματικού χώρου και VRV).
**Όλα τα χημικά μέσα που χρησιμοποιούνται είναι υποαλλεργικά και άοσμα.

 
 
 
 
 
 
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

- Πότε πρέπει να κάνω συντήρηση στο κλιματιστικό μου;
 Ανεξαρτήτως αν ένα κλιματιστικό έχει δουλέψει λίγο ή πολύ, η συντήρηση του, πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε μία φορά τον χρόνο, κάθε χρόνο.

- Γιατί πρέπει να κάνω συντήρηση στο κλιματιστικό μου;
 Τα κλιματιστικά μετατρέπονται σε τόπο συσσώρευσης παθογόνων μικροοργανισμών από την αναπνοή και τον ιδρώτα των ανθρώπων. Τα βακτηρία αυτά επαναπροωθούνται με το ίδιο το σύστημα κλιματισμού στον αέρα των χώρων διαβίωσης ή εργασίας. Ο κίνδυνος προσβολής των ατόμων, με προβληματικό κυρίως ανοσοποιητικό σύστημα, είναι μεγάλος.

Επειδή βγαίνουν δυσάρεστες οσμές.

Η κατανάλωσή του σε ρεύμα μπορεί να είναι μεγαλύτερη έως και 25% από την κανονική.

- Δεν έχει καλή απόδοση το κλιματιστικό μου. Τι φταίει;
 Αν η απόδοσή του είναι μειωμένη, καταναλώνει και περισσότερο ρεύμα χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Εκτός άλλων περιπτώσεων, ναι, μπορεί να ευθύνεται η έλλειψη συντήρησης.

- Βάζετε και FREON;
 Μόνο αν το απαιτεί η μονάδα, κατόπιν ειδικής μέτρησης γίνεται συμπλήρωση.

- Χρεώνομαι στη συντήρηση και για το FREON;
 ΝΑΙ υπάρχει χρέωση κατόπιν συνεννόησης.

Αν όμως λείπει πολύ ή όλο, τότε πρόκειται για διαρροή στο κύκλωμα και θα πρέπει πρώτα να επισκευαστεί. Η χρέωση σ’ αυτή την περίπτωση είναι ανάλογη της βλάβης.

- Γιατί στην Thesservice;
 Επειδή η thesservice κάνει ολοκληρωτική συντήρηση με πιστοποιημένα χημικά προϊόντα, και όχι έναν απλό ψεκασμό.

- Τι θα μου κοστίσει;
 Αναλόγως του αριθμού των μηχανημάτων, η τιμή γίνεται μικρότερη.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για ό,τι σας ενδιαφέρει.

 

 ΒΛΑΒΕΣ

- Δεν λειτουργεί το air condition καθόλου. Τι φταίει;
 Το πιο πιθανό είναι να ευθύνεται η πλακέτα στην εσωτερική μονάδα.
Ελέγξτε πάντως και τις μπαταρίες στο κοντρόλ.

- Δεν αποδίδει σχεδόν καθόλου. Τι θα μπορούσα να κάνω;
 Ελέγξτε τα φίλτρα που βρίσκονται κάτω από το καπάκι της εσωτερικής μονάδας. Αν είναι βουλωμένα, τα πλένετε και τα επανατοποθετείτε  στη θέση τους.
Σε άλλη περίπτωση ή έχει χάσει το FREON, ή υπάρχει άλλο πρόβλημα στην εξωτερική μονάδα και θα πρέπει να το δει τεχνικός μας.

- Όταν ανοίγω τo air condition πέφτει η ασφάλεια.
 Θα πρέπει να το κοιτάξει τεχνικός μας.

- Το κλιματιστικό μου τρέχει νερά μέσα στο δωμάτιο. Τι συμβαίνει;
 Σταματήστε την λειτουργία του air condition και βγάλτε το από την πρίζα ή κατεβάστε την ασφάλειά του από τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού.
Αν έχετε τοποθετήσει την αποχέτευση του air condition που είναι στο μπαλκόνι σας, μέσα σε κάποιο δοχείο περισυλλογής του νερού, αφαιρέστε το και αδειάστε το δοχείο αν είναι γεμάτο νερό. Ίσως έτσι λύσετε το πρόβλημα.
Σε άλλη περίπτωση, υπάρχει κάποιο βούλωμα στο αποχετευτικό του σύστημα.
Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις δημιουργείται πάγος στην εσωτερική μονάδα λόγω έλλειψης FREON, ή περιορισμένης εισροής αέρα σ’ αυτήν. Στις τελευταίες περιπτώσεις θα πρέπει να το δει τεχνικός μας.

- Όταν ανοίγω το κλιματιστικό αναβοσβύνουν τα φωτάκια του.
 Το πρόβλημα πιθανόν να είναι ηλεκτρονικής φύσεως και εντοπίζεται στις πλακέτες μέσα ή έξω ή και στις δύο, πιο σπάνια.
Στα μηχανήματα τύπου inverter εκτός από τις πλακέτες, το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται και στον συμπιεστή ή στον εξωτερικό ανεμιστήρα ή στο καλώδιο εντολών. Θα πρέπει να το δει τεχνικός μας.


 
 
 
 
 
 
 

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.